Impian Jalanan

Impian Jalanan

Impian Jalanan
Penulis: Teme Abdullah
Mukasurat: 348

Orang kata melukis tak boleh jadi kaya.

Tak boleh jadi jutawan.

Tak apa. Biar aku cuba.

Hey korang... It''s me, Teme Abdullah.

Macam ni;

Hari tu aku terbaca satu kenyataan di media sosial. Kenyataan tu berbunyi, 'melukis memang tak boleh buat duit', 'jadi artis ni tak ada masa depan', 'siapa yang ada cita-cita nak jadi pelukis tu batalkanlah niat', melukis ni tak ke mana'.

Selepas baca kenyataan tu;

Aku rasa semacam. Aku tak setuju. Aku tak suka. Aku kurang gemar kalau ada orang yang melemahkan semangat orang lain. So, aku terlintas untuk ceritakan sesuatu pada korang.

Banyak part dalam cerita ini yang sepatutnya aku rahsiakan. Meman dari dulu aku rancang untuk biar ia kekal rahsia. But who cares. Aku buat peraturan tu, so, aku sendiri boleh batalkan. Hahaha.

May I proceed?

Cerita ni pasal seorang budak hingusan yang aku saaangat kenal. Budak kecik ni saaangat minat melukis. Dan dia saaaaangat suka berangan. Dan dalam cerita ni, akan aku tambahkan banyak penyedap rasa untuk jadikan ia menarik. So, ia bukanlah 100% kisah benar, ok? Tapi aku tak nak guna nama sebenar budak tu dalam cerita ni. Boleh? Thanks.

Ok, untuk mudahkan cerita, kita beri dia nama secara rawak. Iskandar? Ok, kita panggil dia Iskandar, a common name.

Bismillah...

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

Captcha
  • Views: 135
  • Product Code: Buku Indonesia
  • Availability: In Stock
0 Product(s) Sold
  • RM33.00