Buku Membuka Bisnes Tadika

Buku Membuka Bisnes Tadika

PENGENALAN

Bisnes tadika adalah bisnes sektor keperluan. Oleh itu, ia sektor yang mempunyai daya tahan bisnes dan bagus diceburi. Sekalipun dalam ekonomi gawat, ibu bapa tidak akan memberhentikan anak mereka dari belajar di tadika.Bisnes tadika adalah bisnes servis. Menjalankan bisnes tadika adalah serupa sebagaimana kita menjalankan bisnes servis yang lain. Pelanggan mesti berpuas hati dengan mutu servis yang diberikan.Buku ini menyediakan panduan kepada individu yang memerlukan maklumat tentang proses, prosedur dan langkah yang betul untuk memulakan bisnes tadika.


MANFAAT PRODUK

Menunjukkan langkah-langkah yang lebih detail bagaimana menubuhkan tadika mengikut peraturan dari jabatan atau agensi berkaitan. Menyediakan senarai semak tindakan dalam bentuk point-point penting supaya mudah difahami dan dirujuk.Mengandungi tip-tip bisnes yang membantu usahawan mengoptimumkan sumber untuk menambah pendapatan tadika.


PENULIS

1.PUAN SUHAILI IKHSAN

Beliau adalah Ketua Pegawai Eksekutif ABS Education Sdn Bhd dan juga dilantik sebagai Ahli Lembaga Pengarah kepada beberapa anak syarikat.Mempunyai pengalaman lebih 14 tahun dalam bidang pendidikan dan pengasuhan awal kanak-kanak.Merupakan salah seorang pengasas kepada 84 Rangkaian Tadika ABS, 34 Akademi Al Quran ABS dan Sekolah Bakat ABS.


2. DR NORAILIS AB. WAHAB

Pensyarah Kanan di Fakulti Ekonomi dan Muamalat, Universiti Sains Islam Malaysia (USIM).Beliau merupakan salah seorang Business Excellence Assessor yang dilantik oleh Perbadanan Produktiviti Malaysia (MPC), ahli seumur hidup Malaysian Muamalat Association (MMA) and The Malaysian Consumer and Family Economics Association (MACFEA).


KANDUNGAN

Pengenalan Industri

Proses Penubuhan 

Tadika

Keperluan & Persediaan Am Sebelum Berbisnes

Kajian Pasaran

Pendaftaran Tadika

Strategi, Gol & Taktik

Strategi Operasi

Strategi Pemasaran

Kewangan

Kemahiran Preneurship

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

Captcha
  • Views: 1774
  • Brand: Edu Consult
  • Product Code: Bisnes Tadika
  • Availability: In Stock
5 Product(s) Sold
  • RM25.00